• Man - Fre : 09:00 - 17:00
  • + 45 3930 6080
  • Kundelogin

Portefølje opdatering: Opkøb af Fibrocell

Vi har som ventet oplevet en stærk rebound af porteføljen i september måned, hvor vi indtil videre har set en stigning på 7% fordelt bredt over hele porteføljen. Det er primært funderet i at markedet igen har fået appetit på aktier og biotek aktierne har stået højest på listen.

I nat efter amerikansk luk kunne et af vores portefølje selskaber, Fibrocell, melde at de havde modtaget et købstilbud på virksomheden til en overkurs på ca. 61%. Vi er lidt skuffede over at vi ikke får hele rejsen med i et selskab som netop er blevet et pivotal fase 3 selskab i den absolut billige del af skalaen. Fibrocell bliver overtaget til en pris svarende til $63 millioner på gældfri basis. Det svarer til 50% mere end hvad vi gav for selskabet, men vi kan sagtens se Fibrocell være +$200 millioner værd om 3 år.

Opkøbet er nok bedst for Caste Creek som får et kvalitetsforskningsselskab for en lav pris da de ovenikøbet sparer penge til en partnerskabsaftale mellem selskaberne der, hvis succesfuld, ville have kostet Castle Creek $110 millioner. Næsten det dobbelte af købsværdien af Fibrocell.

Efter opkøbet af Fibrocell tæller porteføljen 26 selskaber, primært indenfor genterapi, immunterapi og cancer. 11 af selskaberne har nået det kommercielle stadie. Fibrocell var lige nået til late stage.

 

Få opdateringer om Danmarks nye Biotek fond

Send this to a friend