Oktober månedsrapport

Månedsrapport Oktober 2019

Afkastet for fonden var +1,68% til kurs 113,59. Buy-out af Achillion. Biogen overrasker i Alzheimer. Dicerna får aftale med Roche. Markedet er fortsat præget af risk-off. 83% investeret.

Oktober bød på en del nyheder i porteføljen, blandt andet den tidligere annoncerede overtagelse af Achillion.

Vi forventer fortsat, at 1-2 af vores selskaber bliver overtaget i de næste 12-18 måneder. I perioden har vi investeret i 2 nye selskaber og solgt vores position i Biogen, der overraskende steg 40% på, at deres Alzheimer-stof alligevel kunne bruges til at ansøge FDA om godkendelse.

Biogens Alzheimer-historie er også historien om det fonden investerer i, nemlig målrettet medicin udvalgt på baggrund af patienternes genetiske profil. Ved at udvælge patientsegmenter baseret på biomarkører var Biogen i stand til at vise, at medicinen virkede, selvom det overordnede generelle forsøg ikke nåede sit primære endpoint. Brugen af biomarkører til at udvælge virksom medicin er fremtiden.

Vi har valgt at sælge vores position i Biogen efter at selskabet steg 40% på nyheden.

Et af vores mindre selskaber, Dicerna, annoncerede en aftale med Roche på $200 mio. upfront og op til potentielt $1,4 mia. som – hvis fuldt udmøntet – vil overstige Dicerna nuværende markedsværdi. Vi har valgt at øge i Dicerna, som befinder sig inden for feltet af RNAi teknologi. Aftalen dækker kronisk hepatitis B virus, hvilket ikke er den indikation som Dicerna har fået BTD (Breakthrough Therapeutic Designation) på.

Insmed kom med regnskab d. 30. oktober og fortsætter sin stærke udrulning af AriKayce. Salget steg med yderligere 30% til 38,9 mi. for Q3. De opjusterede deres forventede årlige salg til $133-138 mio., hvilket er 3 gange mere end analytikerne oprindeligt spåede for AriKayce første år. Vi venter 2 meget spændende år med udrulning i EU i 2020 og Japan i 2021. På den korte bane er Insmed en af de positioner vi forventer skal drive fondens afkast mens de nye selskaber modnes og fortsætter sin udvikling frem mod markedet.

AstraZeneca er ved at blive en større spiller indenfor Cancer, og deres regnskab bekræftede, at specielt Lynparza og Imfinzi er tæt på allerede nu at blive blockbusters med salg på over $1 mia. Lynparza er særlig interessant, fordi det er en af 3 PARP inhibitorer som kæmper om markedsandele. Vi har en position i både AstraZeneca og en af konkurrenterne. Salgstallene for Lynparza er fordoblet over et år med uændret markedsandel på 60%, hvilket er en indikation af, at det også går godt for konkurrenterne.

Vi har haft en meget stærk start på november måned med stigning på 5% i porteføljen båret af stærkere regnskaber end ventet fra vores kommercielle selskaber.

Advice Capital Globale d. 14. November

Advice Capital Globale aktier holder oplæg på Restaurant Address. Du kan tilmelde dig via nedenstående link. Vi glæder os til at se dig.

Tilmeld 14/11 .

Ønsker du at investere i Breakthrough Biotech A/S?

Assets under management
20 M

kurs ultimo
114

Fordeling

Kontant

Aktier

Udviklingsstadie

Late Stage Biotek selskaber

Kommercielle Biotek selskaber

Big Biopharma

Sygdomsområde

Cancer

Sjældne Sygdomme

Infektionssygdomme

Andre sygdomme

Vi er nu børsnoteret med første handelsdag 18. oktober

Oktober månedsrapport