November månedsrapport

Månedsrapport November 2019

Afkastet for fonden var +19,27% til kurs 135,46.

Afkast for november blev 19,27%. Da fonden ikke anvender gearing eller belåning er forklaringen en underliggende revaluering af flere af fondens selskaber. Vi oplevede specielt fremgang i vores kommercielle selskaber, som aflagde regnskaber på linie med vores forventninger, men betydeligt over markedets.

Clovis Oncology steg med over 270% i november efter at have aflagt salgstal, der udviste en årlig salgsvækst på 64%. Det er en position som vi løbende har udbygget i løbet af oktober og i starten af november, da vi mente, at selskabet var dybt undervurderet i kurs 3-5.

Vi holder fortsat fast i positionen, da PARP-inhibitorer har stærk traction i indikationerne ovarian- og testikelkræft, men også er på vej i andre indikationer. Clovis´ stof Rubraca er oppe imod Lynparza fra AstraZeneca, som iøvrigt også ligger i vores fond. Markedet for PARP-inhibitorer er i voldsom vækst og spåes til at runde $2,8 mia. indenfor 4 år. Indtil videre er Rubraca ikke vokset så meget som Lynparza, men Clovis sælger for $38 mio. i kvartalet. I slutningen af oktober i kurs 3 blev Clovis handlet til halvdelen af sin kontantbeholdning. Clovis handles idag til kurs 14,93 eller 2,5 gange deres kontantbeholdning.

En anden bidragsyder til afkastet var selskabet Proteostasis, som annoncerede hurtigere end ventet indrullering i deres vigtigste forsøg mod cystisk fibrose. Det blev startskuddet til en revaluering af selskabet med en stigning på 170% i november. Hurtigere indrullering er en af vores favorit ledende-indikatorer på en potentiel succesfuld lægemiddellancering. Vi holder fast i denne position, da vi venter data senere i år eller tidligt næste år.

Et af vores late stage selskaber, Dicerna, annoncerede overraskende endnu et samarbejde – denne gang med danske Novo Nordisk, omkring RNAi medicin til leversygdomme. Novo Nordisk betaler $175 mio. upfront til Dicerna samt en række milestones. Dicerna er steget 40% siden annonceringen af samarbejdet med Roche sidste måned og fremstår som en af de ledende selskaber indenfor RNAi teknologi.

Vores flagskibsinvestering, Insmed, er også omsider ved at bære frugt med endnu et stærkt salgskvartal. Insmed har meddelt, at man er fuldt udbygget på udgiftssiden, og med en salgsvækst på +$10 mio. hvert kvartal kan vi begynde at ane et selskab, der kan blive overskudsgivende i 2021. Selskabet har en kontantbeholdning på $525 mio. Det betyder, at selskabets og dets nuværende aktionærer kan se frem mod en geografisk udrulning i Europa og Japan i 2020 og 2021, samt en potentiel 5-dobling af det amerikanske marked hvis man bliver godkendt som førstelinjebehandling for Mac Lung Disease.

Vi har igennem måneden primært øget i vores kommercielle selskaber ovenpå regnskaber, samt initieret positioner i 2 nye selskaber.

Fonden er grundlæggende langsigtet ejer af fremragende biotekselskaber med regulatorisk medvind, men vi har solgt vores position i Karyopharm, som opnåede flotte salgstal på deres nyligt godkendte stof, Selexinor. Vi hjemtog en gevinst på omkring 50% da vi forventer en ny emission i selskabet indenfor det næste halve år.

November blev en måned hvor vi endelig var fuldt eksponeret mod vores selskaber. Vores kontantandel er dog primo december øget til 30%, hvilket skyldes inflow af kapital fra nye og eksisterende investorer.

Porteføljen rummer ultimo november 30 selskaber.

Ønsker du at investere i Breakthrough Biotech A/S?

Assets under management
32 M

kurs ultimo
135,46

Fordeling

Kontant

Aktier

Udviklingsstadie

Late Stage Biotek selskaber

Kommercielle Biotek selskaber

Big Biopharma

Sygdomsområde

Cancer

Sjældne Sygdomme

Infektionssygdomme

Andre sygdomme

Vi er nu børsnoteret med første handelsdag 18. oktober

November månedsrapport