September Månedsrapport

Månedsrapport September 2019

Afkastet for fonden var fladt og september sluttede med en kurs på 111,89. Markedet er fortsat præget af risk-off. 75% investeret. 2 opkøb af fondens selskaber lover godt.

September bød på 2 overtagelsesbud på vores selskaber.  

Vi skrev i forrige månedsrapport, at vi forventede, at 2-3 af fondens selskaber var opkøbt i løbet af 18 måneder. Så lang tid skulle der ikke går, for allerede tidligt i september blev Fibrocell opkøbt til en præmie på 50%, og i begyndelsen af oktober blev et andet af vores selskaber Progenics forsøgt overtaget af Lantheus Holding med en præmie på 21,5% ift. dagskursen og 35% over vores købskurs.

Det kan være startskuddet på flere overtagelser i en periode, hvor selskaberne bliver meget lavt prissat af markedet, og hvor konsolidering stadig er på dagsordenen for både små og store selskaber.

ESMO

ESMO – det europæiske svar på ASCO kræft-kongres – blev afholdt i Barcelona denne måned. ESMO bød ikke på de store banebrydende nye resultater, men bekræftede potentialet i blandt andet PARP inhibitorer i ovarian og prostata-kræft. Det er et område, vi har investeret i.

Vi fortsatte i løbet af måneden vores strategi med selektive opkøb af de bedste af selskaberne. Sammenfattende har vi nedenfor vist, hvordan vores købmandskab på indkøbssiden er fordelt på nogle udvalgte nøgletal. 4 af vores porteføljeselskaber bliver handlet under deres kassebeholdning. I gennemsnit har vores 21 late stage og kommercielle selskaber en værdiansættelse på 2,6x deres kassebeholdning. De 11 kommercielle selskaber har en gennemsnitlig kvartalsmæssig vækst på 56% og er købt ind i fonden til 15x deres nuværende salg.

Det er i historisk perspektiv attraktive multiple. Når man kombinerer de nøgletal med kvalitetsstemplingen fra FDA, er vi meget tilfredse med porteføljen. Over den næste måned vil de kommercielle selskaber aflægge salgstal, hvor 2 af vores selskaber står midt i deres kommercielle gennembrud.

Præsentationer af fonden 8. og 17. oktober

Vi afholder 2 præsentationer i oktober måned på Restaurant Address, begge dage kl 17, for professionelle og semi-professionelle investorer. Du kan tilmelde dig her:

8. oktober

17. oktober

 

Præsentation af Advice Capital Breakthrough Biotech A/S på Restaurant Address 18. og 27. juni

Fonden kort fortalt

Ønsker du at investere i Breakthrough Biotech A/S?

Assets under management
15,5 M

Afkast før omkostninger (ÅTD)
-5,9%

Fordeling

Kontant

Aktier

Udviklingsstadie

Late Stage Biotek selskaber

Kommercielle Biotek selskaber

Big Biopharma

Sygdomsområde

Cancer

Sjældne Sygdomme

Infektionssygdomme

Andre sygdomme

Vi er nu børsnoteret med første handelsdag 18. oktober

September Månedsrapport