Porteføljeopdatering: Opkøb af Fibrocell

Vi har som ventet oplevet en stærk rebound af porteføljen i september måned, hvor vi indtil videre har set en stigning på 7% fordelt bredt over hele porteføljen. Det er primært funderet i, at markedet igen har fået appetit på aktier, og at biotekaktierne har stået højest på listen.

I nat efter amerikansk luk kunne et af vores porteføljeselskaber, Fibrocell, melde at de havde modtaget et købstilbud på virksomheden til en overkurs på ca. 61%. Vi er lidt skuffede over, at vi ikke får hele rejsen med i et selskab, som netop er blevet et pivotalt fase 3 selskab i den absolut billige del af skalaen. Fibrocell bliver overtaget til en pris svarende til $63 millioner på gældfri basis. Det svarer til 50% mere, end hvad vi gav for selskabet, men vi kan sagtens se Fibrocell være +$200 millioner værd om 3 år.

Opkøbet er nok bedst for Castle Creek, som får et kvalitetsforskningsselskab for en lav pris og ovenikøbet sparer penge til en partnerskabsaftale mellem selskaberne. Den ville ved et succesfuld udkomme have kostet Castle Creek $110 mio. Eller næsten det dobbelte af købsværdien af Fibrocell.

Efter opkøbet af Fibrocell tæller porteføljen 26 selskaber, primært indenfor genterapi, immunterapi og cancer. 11 af selskaberne har nået det kommercielle stadie. Fibrocell var lige nået til late stage.

 

Vi er nu børsnoteret med første handelsdag 18. oktober

Porteføljeopdatering: Opkøb af Fibrocell