Februar Månedsrapport

Månedsrapport februar 2020

Afkastet for fonden var +3,6% til kurs 134,38.

På trods af en brat nedgang i den sidste uge af februar blev vores afkast for måneden positivt med 3,6%. Vores gode performance kan primært begrundes i en positiv udvikling i vores kommercielle biotekselskaber, som stadig viser en stærk vækst med deres nye lægemidler.

Særligt Insmed har udover den fortsatte udrulning af Arikayce også vist lovende resultater fra pipelinen. Det har fået markedet til at revaluere selskabet, hvilket var medvirkende til vores positive afkast.

Vi har fortsat en del regnskaber til gode i marts, men er generelt tilfredse med udviklingen i vores selskaber, med undtagelse af enkelte, der er blevet solgt i februar, mens nye er kommet til.

Corona var den store historie i februar og vi forventer, at den fortsat vil dominere markedet i marts måned. Vores portefølje er eksponeret med 10% mod selskaber indenfor biodefence og virusbekæmpelse. Selskaberne har set en positiv kursudvikling i februar, som vi vurderer kun er begyndelsen på videre fremgang.
Et af dem, Gilead, er nu på rygtebasis involveret i en temmelig stor handel med kinesisk udrulning af deres mulige corona-medicin, Remdesivir. Gilead vægter ca. 5% i fonden, og vi ser frem mod udviklingen i den historie.

Vi forventer, at corona vil sætte yderligere fokus på staternes manglende beredskab overfor pandemier, hvilket vi tror vil gavne flere biotek og pharma-selskaber positivt, når det øjeblikkelige og meget brede ”risk-off”-udsalg er overstået.
Porteføljen rummer ultimo februar 32 selskaber.

Ønsker du at investere i Breakthrough Biotech A/S?

Assets under management
41,6 M

kurs ultimo
134,38

Fordeling

Kontant

Aktier

Udviklingsstadie

Late Stage Biotek selskaber

Kommercielle Biotek selskaber

Big Biopharma

Sygdomsområde

Cancer

Sjældne Sygdomme

Infektionssygdomme

Andre sygdomme

Vi er nu børsnoteret med første handelsdag 18. oktober

Februar Månedsrapport