Historien bag investeringen

Genmab er et førende europæisk bioteck selskab som er specialiseret indenfor kræft. Selskabet har 2 godkendte lægemidler på markedet, Darzalex og Arzerra.

Darzalex mod blodkræft har kurs mod at blive et af verdenshistoriens største lægemidler målt på omsætning og har netop krydset $2 milliarder dollar i omsætning. Vi forventer at omsætningen vil stige til $3 milliarder i 2019. Stoffet markedsføres i samarbejde med Johnson & Johnson.

Genmab har været en fantastisk investering de sidste 5 år, selv efter at have faldet tilbage fra toppen omkring 1400. Men sådan har det ikke altid været. Tværtimod var Genmab præget af en massiv krise i perioden efter finanskrisen i 2008, hvor der blev rejst tvivl om den daværende ledelse og selskabets overlevelse efter en række skuffelse fra pipelinen. Det paradoksale er at kursfaldet i store træk kom samtidigt med at selskabet havde lanceret deres første stof, Arzerra. Genmab mistede i perioden over 90% af sin markedsværdi.

Selskabets nære fremtid

Genmabs nære fremtid er tæt forbundet med den fortsatte udrulning af deres blockbuster stof Darzalex. Selvom omsætningen allerede nu er over $2 millarder årligt, så er det først nu at Darzalex er på vej i first-line behandling, hvor klart det største potentiale er. Den stigende omsætning betyder endvidere at royalty per omsætningskrone stiger med trinvis højere royalty, ligesom alle salgsmilestones nu må forventes at falde til udbetaling.

Det borger alt i alt for en meget solid forøgelse af både omsætning, overskud og kontantbeholdning i de næste 10-15 år.

Genmab er i den modne del af vores investeringsmodel, men vi afventer vores exit til vi er nærmere topsalget, som en del analytiker forventer bliver $8 milliarder.

Valuedrivers

Darzalex 1st line

Det er her 70-75% af hele omsætningen sandsynligvis skal hentes. Det kommer til at drive kursen opad de næste år.

Andre stoffer fra pipelinen

Genmab har en solid pipeline af andre stoffer på vej. De har endnu ikke rigtigt fået analytikernes opmærksomhed da værdisætningen af Genmab er knyttet op på Darzalex.

Darzalex - nye indikationer

Vi ser specielt efter om Darzalex kan spille en rolle i solide tumorer

Opkøb

Skulle Genmab lykkes med at bringe andre stoffer frem i klinikken, så er Genmab interessant udover sin sikre royalty strøm fra J&J. Med en markedsværdi på DKK 62 milliarder er Genmab dog ikke billig og kræver nok en præmie på yderligere 30-50%. Vi sætter sandsynligheden for opkøb som lav.

Pipeline

Vi er nu børsnoteret med første handelsdag 18. oktober

Genmab