Månedsrapport oktober

Månedsrapport Oktober 2020

Afkastet for fonden i oktover var -2,37% til kurs 140,71.

Hvad skete der i oktober?

I oktober måned fortsatte usikkerheden på de globale aktiemarkeder, da smittetrykket igen begyndte at stige.

Samtidig har den politiske situation i USA fortsat været anspændt i takt med at præsidentvalget nærmede sig, hvilket forudsigeligt har hindret enighed mellem kongressens to kamre om en hjælpepakke, som nu først kommer efter valget.

Den store usikkerhed betød, at markederne til forveksling er begyndt at ligne en udgave af foråret med store udsving fra den ene dag til den anden. Denne gang med en
overvejende negativ retning, det er et investeringsmiljø som vi historisk set trives i.

For health care sektoren betyder genopblussen af smittetrykket, at risikoen for
forsinkelser af de kliniske studier igen er stigende, ligesom det bliver sværere at lancere og udrulle nye produkter.

Vi forventer at have et dækkende billede af konsekvenserne, når porteføljeselskaberne har aflagt regnskab for 3. kvartal i løbet af de næste 2 uger. Vores selskaber er fortsat velkapitaliserede og har i gennemsnit kontanter til 8,7 kvartaler, hvilket er det højeste niveau for porteføljen til dato.

Vi ser pt. ikke forsinkelser i patientindrulleringen, som skulle påvirke investeringscasen i vores positioner. Branchen er bemærkelsesværdigt fleksibel og robust overfor ændringer i procedurer p.t.

Oktober sluttede med regnskab fra Insmed. Her så vi, at det stigende smittetryk har påvirket udrulningen af Arikayce, som det til trods nåede en omsætning på 43 millioner dollars, hvilket var på linie med omsætningen i forrige kvartal.

Det skuffende regnskab bidrog til, at aktien sluttede måneden på samme niveau som den startede måneden med. Det selvom aktien undervejs satte ny kursrekord efter at have modtaget planmæssig godkendelse af Arikayce i Europa.

Vi venter den vigtige godkendelse i Japan i 1. halvår 2021, hvor Insmed nu har taget beslutning om at selv at stå for kommercialiseringen. Det er vores forventning at den japanske godkendelse bliver en større værdiskabelse end den europæiske, fordi målgruppen er meget større i Japan.

I Oktober fortsatte vores reduktion af big pharma beholdningen og udbyggelse af vores 15 største positioner i kommercielle og senstadie selskaberne. Vi har kun Gilead i big pharma som større position idag. Deres salg af Remdesivir er allerede nået over 800 millioner dollars i dette kvartal. Det bliver en stor franchise for Gilead allerede i år.

Derudover solgte vi en af porteføljens mindste positioner i starten af
måneden efter skuffende forskningsresultater og en endnu mere skuffende kapitalmarkedsdag, som stillede investorerne et årelangt og kapitalkrævende forløb i udsigt. Det ønsker vi ikke at deltage i.

November måned er begyndt meget stærkt for porteføljen og byder på en række regnskaber de næste 5-10 dage, hvor vi især har folus på omsætningsudviklingen i vores kommercielle selskaber og evt. pipeline forsinkelser som følge af Corona.

Porteføljen er idag positioneret til at få fuld udbytte af et generelt opsving og revaluering af bioteksektoren.

Det amerikanske valg har, uagtet dets kaotiske natur, budt på den ene gode nyhed, at republikanerne har fastholdt senatet, hvilket har en stærk positiv effekt på aktierne.

Derudover bør et af vores større selskaber få deres første lægemiddelgodkendelseog derefter kan starte den kommercielle udrulning. Det bliver dermed det 12. selskab i porteføljen som er kommercielt.

Ønsker du at investere i Breakthrough Biotech A/S?

Assets under management
55 M

kurs ultimo
140,71

Fordeling

Kontant

Aktier

Udviklingsstadie

Late Stage Biotek selskaber

Kommercielle Biotek selskaber

Big Biopharma

Sygdomsområde

Cancer

Sjældne Sygdomme

Infektionssygdomme

Andre sygdomme

Månedsrapport oktober