Månedsrapport september

Månedsrapport September 2020

Afkastet for fonden i september var -2% til kurs 144,13.

Hvad skete der i september?

Fondens selskaber fik god opmærksomhed på ESMO-konferencen (den europæiske konference for onkologi) og Heron fik godkendt sin nye smertestillende behandling i Europa. Dette drev porteføljen op i midten af september, men i de sidste 2 uger af september blev markedet igen ramt af “risk-off mode” på grund af corona-nedlukninger og det amerikanske præsidentvalg. Vi forventer, at oktober også bliver præget af volatilitet indtil præsidentvalget er overstået primo november.

Vores rotation fra big pharma og over i vores 15 mest lovende selskaber betød, at andelen af big pharma faldt til 8%. Vi har øget i latestage selskaberne indenfor cancer.

Heron Therapeutics fik ZYNRELEF godkendt i EU d. 28. september og selskabet regner med en lancering i 2021. ZYNRELEF er et non-opiod lægemiddel, som er et kærkomment alternativt til den vanedannende smertebehandling idag. Der er specielt i USA stor fokus på at nedbringe (mis-)brugen af opioder.

Markedsværdien er stadig påvirket af at Heron blev forsinket med godkendelsen og lanceringen i USA. Vi vurderer, at ZYNRELEF bliver godkendt i 1. kvaral 2021 i USA. ZYNRELEF blev det første af vores nye BTD-stoffer, som er blevet godkendt, og det markerer begyndelsen på, at Heron Therapeutics er på vej ind i den mere modne del af vores investeringshorisont, hvor der er salg og cashflow i virksomhederne.

Vi har i porteføljen et andet helt nyt stof på vej mod godkendelse i år.  Derudover har vi en del label-ekspansions af eksisterende allerede godkendte lægemidler.

Insmed afholdt i slutningen af september deres R&D dag, hvor selskabet fremlagde udrulningsplanerne i EU og Japan for Arikayce. EU-godkendelse kan komme i oktober og selskabet er ontrack på en lancering af Arikayce i Japan i 2021. Derudover har man i deres andet BTD-stof (Brensocatib) en kommende blockbuster i støbeskeen. Markedsværdien af Insmed er nu 3,3 milliarder USD, og vi forventer, at aktien vil blive medtaget i større aktieindeks, når den passerer 5 milliarder USD. Det tror vi sker i slutningen af 2021, når den japanske lancering vil tydeliggøre det globale potentiale. Insmed er stadig overvægtet i fonden.

I begyndelsen af oktober har vi set et mindre rebound og endnu et opkøb af et BTD-selskab, Myocardia, som blev købt af Bristol Myers Squibb for 13,1 milliarder USD. Det er udfra vores hukommelse et af de dyreste opkøb af et selskab uden kommercielt salg. Myocardia er et kredsløbsselskab, og det område ligger udenfor vores foretrukne sygdomsindikationer. Vi forventer flere opkøb over de næste måneder.

Ønsker du at investere i Breakthrough Biotech A/S?

Assets under management
55 M

kurs ultimo
144,13

Fordeling

Kontant

Aktier

Udviklingsstadie

Late Stage Biotek selskaber

Kommercielle Biotek selskaber

Big Biopharma

Sygdomsområde

Cancer

Sjældne Sygdomme

Infektionssygdomme

Andre sygdomme

Vi er nu børsnoteret med første handelsdag 18. oktober

Månedsrapport september