Sanofi overtager Kadmon med en præmie på 80%

Kadmon Holdings, som i juli fik Rezurock godkendt i USA, har idag annonceret, at Sanofi overtager selskabet til $1,9 mia. Lægemidlet blev kommercielt lanceret i slutningen af august. Hvis vi må tillade os at være lidt spidse, så er det et – for os – længe ventet positivt signal om, at det rent faktisk er værdiskabende at få et lægemiddel godkendt.

Overtagelsen sker til $9,5 per aktie og Kadmon var købt ind i fonden løbende til en gennemsnitspris af $4,05.

Vi mener overtagelsen af Kadmon signalerer 2 ting. For det første, at opkøbstrangen nu har meldt sig hos Big Pharma efter sommerferien og efter en lang drawdown i biotek.

For det andet signalerer det også, at det er hårde tider for små kommercielle selskaber at lancere under Covid-19 i USA. Selvom overtagelsen sker til en præmie på 80%, så har Kadmon været handlet i $33, hvilket afspejlede investorernes tro på en lys kommerciel fremtid indenfor stamcelle-transplantation.

Det er ikke nogen overraskelse, at Sanofi er på opkøbssiden, da de har været særdeles aktive for at købe spændende biotekselskaber op, særligt efter de overraskende har opgivet at spille med i diabetes og derudover også har frasolgt deres store ejerandel i Regeneron.

Vi har siden marts måned øget fondens position i Kadmon fra 26.000 til 40.000 stk.

Overtagelsen af Kadmon Holdings er den sjette i fondens levetid.

Vi er nu børsnoteret med første handelsdag 18. oktober

Sanofi overtager Kadmon med en præmie på 80%